Ciabatta brød 02

Ciabatta brød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Pizzamel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : gismo

Indsendt :     
Ciabatta brød 02, billede 4 Ciabatta brød 02, billede 1 Ciabatta brød 02, billede 2 Ciabatta brød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Pizzamel AMO 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
300 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes. Det hele æltes 4-6 min., til dejen er glat og smidig. Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner under æltning og liggetiden. Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler 1 time.

Dejen deles i 2 dele. Durum mel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. Brødene efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.

Ciabattabrød skal hæve ved almindelig stuetemperatur og ikke lunt som andet gærbrød.

Italiensk brød skal have et rustikt udseende, så drys evt. med lidt mere durum mel.

Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250 grade på nederste ovnrille.
SKRUE STRAKS NED TIL 220 GRADER (VARMLUFTOVN 200 GRADER)

Bag brødene 30-35 min. (de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem, for at få en sprød skorpe).





karakterer:
Opskriften er vist 48182 gange,
og udskrevet 1084 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15100 (3595 kcal)
KJ pr. Brød 7550 (1797 kcal)
Vægt ialt 1772 gram
Vægt pr. Brød 886 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 852 KJ (202 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-30 23:46:46
En nem og god opskrift

  -   2011-11-06 21:39:16
Fin dej. Pensler mine brød med olie blandet med paprika og hvidløg. Herefter dryse med groft salt inden bagning

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk godt brød. Nemt at lave og smager godt. Kan anbefales!