Ciabatta brød 02
Hovedingrediens : Mel - Pizzamel Oprindelsesland : Italien Indsendt af : gismo Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Det hele æltes 4-6 min., til dejen er glat og smidig.
Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner under æltning og liggetiden.
Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler 1 time.
Dejen deles i 2 dele. Durum mel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade. Brødene efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min. Ciabattabrød skal hæve ved almindelig stuetemperatur og ikke lunt som andet gærbrød. Italiensk brød skal have et rustikt udseende, så drys evt. med lidt mere durum mel. Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250 grade på nederste ovnrille. SKRUE STRAKS NED TIL 220 GRADER (VARMLUFTOVN 200 GRADER) Bag brødene 30-35 min. (de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på klem, for at få en sprød skorpe). |
|
Opskriften er vist 48180 gange,
og udskrevet 1084 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Cecilia-Karla - 2011-12-30 23:46:46 En nem og god opskrift carsten - 2011-11-06 21:39:16 Fin dej. Pensler mine brød med olie blandet med paprika og hvidløg. Herefter dryse med groft salt inden bagning Simon - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk godt brød. Nemt at lave og smager godt. Kan anbefales! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne