Sprøde rugsigteboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Vand og ymer røres sammen i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, koriander, rugsigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 40 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 14 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Pensles med vand, drysses med hvedemel og ridses i midten med en skarp kniv. Efterhæver yderligere 10 minutter uden at være dækket til. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter. Bollerne afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 8847 gange,
og udskrevet 155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne