Rugboller
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : |
|
|
Rugmel og lunkent vand røres sammen og står 2 timer.
Gæren udrøres i 2 spsk. vand og kommes i rugmelet. Olie, salt, sukker, malt og sigtemel tilsættes, og dejen æltes, til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 16-18 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted. Pensles med varmt vand. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter. De færdige boller afkøles på en bagerist |
|
Opskriften er vist 27980 gange,
og udskrevet 577 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Connie - 2011-03-21 12:49:58 Hvad er sojamalt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne