Svenske mandelboller

Svenske mandelboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
75 g.margarine
50 g.gær
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
50 g.smuttede hakkede mandler
1 æg
550 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Sukker, salt, kardemomme, mandler og mel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.

Dejen slås ned og formes til 18 boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter.

Pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 25 minutter.

De færdige boller afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 11145 gange,
og udskrevet 216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu