Maltboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, peber, malt, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Dejen rulles ud i en plade ca. 1 cm. tyk, som lægges sammen til en firkant. Dejen lægges på en meldrysset tallerken, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 30 minutter et lunt sted. Dejen rulles atter ud ca. 1 cm tyk. Dejen stikkes ud med et glas ca. 8 cm. i diameter. Glasset dyppes i mel, for ikke at hænge fast i dejen. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 15 minutter et lunt sted. Pensles med æg og drysses med kommen. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bollerne bages på midterste ovnribbe 10-15 minutter. De færdige boller afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 8995 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne