Risengrød 02

Risengrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Risengrød 02, billede 4 Risengrød 02, billede 1 Risengrød 02, billede 2 Risengrød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Opskrift:
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min.

Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring.

Grøden koger ca. 1 time, hvorefter den smages til med salt.

Tips:

Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risengrød

karakterer:
Opskriften er vist 208350 gange,
og udskrevet 5819 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (163 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9040 (2152 kcal)
KJ pr. Pers. 2260 (538 kcal)
Vægt ialt 2454 gram
Vægt pr. Pers. 613 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-02 16:08:48
I stedet for at holde øje med grøden, kan man, når den er kogt op med mælken, placere den i en høkasse eller under en dyne og lade den hvile et par timer. Grøden kan herefter varmes i mikrobølgeovn (20 sek. pr. 100 gr. eller på komfuret under omrøring. Glem ikke kanelsukker og smørklat Det er jul hele året!

  -   2012-02-09 17:29:15
Hvad med den gode gamle maner, med at sætte gryden i sengen, pakket ind i dynen, det har jeg gjort for mere end 70 år, høkassen var nu nummer et..............

  -   2012-02-06 18:01:06
Når den er kommen i kog,kan du sætte den ind i sofaen i en time, pakket godt ind i tæpper, så er den klar.

  -   2011-12-08 16:36:43
kan kun blive til en 8 da der mangler vanillie i den opskrift...:D og hvis der sidder nogen med samme smags løg som mig så skal der 1-1½ tsk in ;D

  -   2011-11-24 13:59:29
Skal lave risengrød til 50 pers. Kan det virkelig passe jeg skal bruge 25 liter mælk, 2,5 liter vand og over 3 kg ris? Mon det kan laves i én gryde uden at brænde på? :)

  -   2011-03-22 16:32:32
Det ser mega lækkert ud får lyst til at lave det :)

  -   2011-02-07 22:08:19
Jeg koger risene i vand1 time og kommer piskefløde i inden servering, så brænder der ikke på!

  -   2010-08-30 18:10:17
jeg laver mad til min mor den ser lækker ud mmmm glæder mig til at smage den

  -   2009-11-18 09:07:09
Skal det være sødmælk som bruges??

  -   2009-09-06 17:57:34
En stor tak til momse1944 for hendes gode ide med at komme grøden i ovnen det er noget jeg vil for eftertiden dejlig nem måde at lave risengrød på

  -   2009-01-20 18:43:23
Det er ganske enkel, let og skøn opskrift! Selv jeg, der ikke er det store geni i et køkken, kunne lave en ganske god risengrød. Mange tak for hjælpen :)

  -   2009-01-08 15:24:58
Når mælken er tilsat og det er kommet i kog, kan man med fordel** sætte gryden i ovnen i ca. 1 timeved knap 100 grader, rør om i det 2-3 gange... **fordelen er ,at det IKKE brænder på, som der absolut er risiko for på komfuret, uanset om du bruger en tykbundet gryde. Gruder med bakelit-hanke, kan godt tåle de knap 100 grader. God fornøjelse og velbekomme.

  -   2008-12-02 21:31:46
Risene skal koge længere tid i vand

  -   2008-10-06 01:31:50
Kan man egenligt fryse risengrød?

  -   2007-12-16 17:16:18
Mmh! den var rigtig god! Den får helt klart et stort 10 tal!

  -   2007-11-24 19:58:18
den er super gode

  -   2007-09-05 15:38:56
den var kanon god tak skal du have

  -   2005-01-01 01:01:01
Spiser det en gang om ugen

  -   2005-01-01 01:01:01
Sehr shön opskrift. Den smagte glimrende

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift mine børn var vilde med den tak for det

  -   2005-01-01 01:01:01
den var rigtig god . Det smagte fantastisk