Øllebrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 20 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rugbrød uden kerner skæres i terninger som udblødes i vandet, gerne natten over.
Udblødet brød og evt. rest af vand tilsættes hvidtøllen og koger under låg i ca. 10 min. Det hele blendes med stavblender eller gnides gennem en sigte. Det smages til med sukker og øllebrøden koges op ganske kort. Fløden piskes og serveres til samt evt. æggesnaps. |
Opskriften på klassisk hjemmelavet øllebrødEn dejlig blød øllebrød toppet med en omgang fløde - hvad mere kan man ønske sig? Den klassiske grødret består af få ingredienser, er nem at lave og så smager den himmelsk. Spis den til morgenmad, som et mellemmåltid eller hvis du ønsker en lun grød at varme dig på en blæsende efterårsdag.Øllebrød består af rugbrød, som smuldres og udblødes i vand. Det er derfor oplagt at bruge de tørre rugbrødsrester, som altid ligger tilbage i posen, til at lave denne ret. Men hvor stammer retten egentlig fra? Historien om øllebrødOpskriften på øllebrød kan spores helt tilbage til gammel tid, hvor man anvendte rugbrødsrester og ølsjatter i stedet for at smide dem ud. Retten er dansk, og der findes umiddelbart ingen beviser på, at den er udbredt til andre lande. Dengang blev grøden serveret til morgenmad om vinteren, inden folk gik afsted på arbejde i kulden. Reten nævnes i Frøken Jensen Kogebog fra 1936, hvor det var almindeligt at servere ansjoser eller spegesild og fløde til.Hvis du døjer med forstoppelse, kan det være en god ide med en lun portion øllebrød, da det høje indhold af kostfibre suger væske til sig og sætter gang i maven. Øllebrød opskrift uden ølHvis du ikke ønsker at indtage øl, kan du sagtens lave opskriften på øllebrød uden øl. Suppler i stedet mængden af øl med tilsvarende vand. Du mister selvfølgelig den karakteristiske smag, men prøv i stedet at smage den til med lidt appelsinsaft eller kanel og drys med hakket chokolade eller udskåret frugt. |
Opskriften er vist 820806 gange,
og udskrevet 5784 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (467 stemmer) |
|
Kommentarer super - 2021-11-19 17:29:56 tak for den gode opskrift Janni Lykke Hansen - 2021-11-05 07:27:48 Øllebrød med fløde og hvid kogechokolade koge dage før og sæt i køleskabet til næste dag og piske i mens man lave øllebrød velbekomme anonym - 2021-10-20 14:22:36 Jeg bruger farin istedet for alm melis, giver en rigtig god smag Lembcke - 2021-09-09 12:42:23 Med æggesnaps i. Heidi - 2021-01-04 21:16:17 Jeg har flere gange lavet øllebrød ud af det rugbrød jeg tilfældigvis har. Gerne kernerugbrød, solsikke rugbrød etc. Har sjældent almindeligt mørkt rugbrød. Her bliver det serveret med kerner og klumper. Og god morgenmad. Stine - 2020-12-08 19:03:36 Jeg kan godt lide øllebrød og det smager godt med fløde til anonym - 2020-12-01 12:57:19 Den bedste øllebrød....smager af barndom. Steffen Godtfredsen - 2020-10-07 18:27:55 Oprindelig dansk øllebrød har lidt klumper i, er ikke siet eller tilsvarende. :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne