Påske cheesecake
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
Findel kiksene og bland dem med smeltet smør. Foer springformen med bagepapir. Kom kikseblandingen i springformen. Pres blandingen til et godt, fast lag. Rør kvark med citronsaft. Smag til med sukker og vanillesukker. Hæld væden fra den ene dåse abrikoser. Skær dem i små stykker. Bland stykkerne med kvarken. Vrid husblasen. Smelt den i ½ dl frugtsaft. Rør det i kvarkblandingen. Pisk fløden, vend den i og hæld over kikseblaningen. Sæt formen i køleskabet i ca. 2 timer. Til geleen lægges husblasen i koldt vand ca 10 minutter. Læg abrikoserne med den buede side opad på kvarkkagen. Vrid husblasen og smelt den i ½ dl frugtsaft. Resten af saften tilsættes og hældes over tærten, når saften begynder at stivne. Stil kagen koldt (helst ikke mindre end 8 timer), inden den serveres. |
Cheesecake opskrift til påske - lækker kage til påskebordetDrømmer du om at lave en flot cheesecake til påske, så behøver du ikke lede længere. Her finder du nemlig en påske cheesecake opskrift på en nem og smagfuld kage, som med garanti vil imponere dine gæster til påskebordet. Cheesecakes kan ofte være en fed mundfuld, og derfor spiser man som regel ikke mere end et enkelt stykke til kaffen - og særligt ikke hvis der også er småkager eller andet påskesødt på bordet.Du kan roligt bage ostekagen dagen forinden, da den skal stå på køl i adskillige timer for at sætte sig. Vent derfor med at pynte den kort før servering. Ostekagen skal opbevares på køl, og kan holde sig et par dage i køleskabet. Cheesecake oprindelseDen klassiske cheesecake, som vi kender den i dag, består af en kiksebund og en cremet top af flødeost blandet med vaniljesukker, flormelis og lidt citron. De fleste forbinder cheesecake med en amerikansk opfindelse, men faktisk har kagen sin oprindelse fra Grækenland, hvor den blev spist i forbindelse med store festligheder såsom de Olympiske Lege. Dengang så ostekagen anderledes ud, og det var først efter, at den blev udbredt til Amerika, at kagen fik sit karakteristiske udseende, som vi kender i dag. |
Opskriften er vist 58830 gange,
og udskrevet 974 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Heidi - 2012-04-09 17:39:24 Denne påskekage er en rigtig lækker frisk kage. Jeg serverede den til dessert til vores påskefrokost med en kop kaffe til. Super go´. Karina - 2012-04-04 19:11:59 Denne kage lavede jeg sidste år til påske, og den forsvandt i løbet af ingen tid. selv min kæreste der ikke er meget for søde sager spiste et kæmpe stykke. Den er bare supper lækker og frisk! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne