Påske cheesecake

Påske cheesecake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Påske cheesecake, billede 4 Påske cheesecake, billede 1 Påske cheesecake, billede 2 Påske cheesecake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 g.havrekiks
50 g.smør
 
 Fyld:
5 dl.kvark
1 citron saften heraf
1 ds.abrikoser
130 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
3 dl.piskefløde
10 Husblas, blade
0.5 dl.saft fra abrikoserne
 
 Pynt:
1 ds.abrikoser
 
 Gele:
3 Husblas, blade
2.5 dl.saft fra abrikoserne
 
Opskrift:
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.

Findel kiksene og bland dem med smeltet smør. Foer springformen med bagepapir. Kom kikseblandingen i springformen. Pres blandingen til et godt, fast lag.

Rør kvark med citronsaft. Smag til med sukker og vanillesukker.

Hæld væden fra den ene dåse abrikoser. Skær dem i små stykker. Bland stykkerne med kvarken.

Vrid husblasen. Smelt den i ½ dl frugtsaft. Rør det i kvarkblandingen.

Pisk fløden, vend den i og hæld over kikseblaningen. Sæt formen i køleskabet i ca. 2 timer.

Til geleen lægges husblasen i koldt vand ca 10 minutter.

Læg abrikoserne med den buede side opad på kvarkkagen.

Vrid husblasen og smelt den i ½ dl frugtsaft. Resten af saften tilsættes og hældes over tærten, når saften begynder at stivne.

Stil kagen koldt (helst ikke mindre end 8 timer), inden den serveres.





Beskrivelse:

Cheesecake opskrift til påske - lækker kage til påskebordet

Drømmer du om at lave en flot cheesecake til påske, så behøver du ikke lede længere. Her finder du nemlig en påske cheesecake opskrift på en nem og smagfuld kage, som med garanti vil imponere dine gæster til påskebordet. Cheesecakes kan ofte være en fed mundfuld, og derfor spiser man som regel ikke mere end et enkelt stykke til kaffen - og særligt ikke hvis der også er småkager eller andet påskesødt på bordet.

Du kan roligt bage ostekagen dagen forinden, da den skal stå på køl i adskillige timer for at sætte sig. Vent derfor med at pynte den kort før servering. Ostekagen skal opbevares på køl, og kan holde sig et par dage i køleskabet.

Cheesecake oprindelse

Den klassiske cheesecake, som vi kender den i dag, består af en kiksebund og en cremet top af flødeost blandet med vaniljesukker, flormelis og lidt citron. De fleste forbinder cheesecake med en amerikansk opfindelse, men faktisk har kagen sin oprindelse fra Grækenland, hvor den blev spist i forbindelse med store festligheder såsom de Olympiske Lege. Dengang så ostekagen anderledes ud, og det var først efter, at den blev udbredt til Amerika, at kagen fik sit karakteristiske udseende, som vi kender i dag.

karakterer:
Opskriften er vist 58828 gange,
og udskrevet 974 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-09 17:39:24
Denne påskekage er en rigtig lækker frisk kage. Jeg serverede den til dessert til vores påskefrokost med en kop kaffe til. Super go´.

  -   2012-04-04 19:11:59
Denne kage lavede jeg sidste år til påske, og den forsvandt i løbet af ingen tid. selv min kæreste der ikke er meget for søde sager spiste et kæmpe stykke. Den er bare supper lækker og frisk!