Søde konvolutter
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, kanel, pomeransskal, rosiner, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 90 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og rulles ud i en ca. ½ cm. tyk plade, der deles i 12 firkanter. Hjørnerne lægges mod midten og trykkes godt til. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Konvolutterne lægges på pladen, hjørnerne trykkes til igen og de pensles med sammenpisket æg. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Pensles endnu en gang med æg. Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Konvolutterne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter. De færdige konvolutter afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 7226 gange,
og udskrevet 117 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne