Søde konvolutter

Søde konvolutter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
1.5 dl.mælk
75 g.margarine
25 g.gær
1 tsk.salt
2 spsk.sukker
0.5 tsk.kanel
40 g.pomeransskal
100 g.rosiner
2 æg
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, kanel, pomeransskal, rosiner, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 90 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og rulles ud i en ca. ½ cm. tyk plade, der deles i 12 firkanter. Hjørnerne lægges mod midten og trykkes godt til. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Konvolutterne lægges på pladen, hjørnerne trykkes til igen og de pensles med sammenpisket æg. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.

Pensles endnu en gang med æg.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Konvolutterne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.

De færdige konvolutter afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 7193 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu