Kommenstænger

Kommenstænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 35 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 dl.mælk
30 g.gær
500 g.hvedemel
125 g.margarine
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 kommen eller sesamfrø
 
Opskrift:
Mælken lunes, gæren smuldres og røres i mælken.

Melet kommes i en skål. Margarinen skæres i tynde skiver og smuldres i melet. Mælk, salt og sukker tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted til dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 35-40 stk. Stykkerne trilles i ca. 12 cm. lange fingerstykker, der evt. drejes lidt. 1-2 plader dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Stængerne lægges på pladerne, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.

Stængerne pensles med kommen.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen Brødet bages på midterste ovnribbe 15-20 minutter.

De færdige kommenstænger lægges til afkøling på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 4850 gange,
og udskrevet 113 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu