Koldhævet yoghurtbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Mai-Britt Denning Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Findel gæren i dejfad og rør den ud med lidt af vandet, som skal være absolut koldt.
Tilsæt resten af vandet, yoghurten, salt, sukker og mel og rør dejen ensartet med få tag. Den er ret lind og kan ikke æltes med hænderne.
Dæk skålen til med film og stil dejen koldt 6-8 timer, gerne natten over i køleskab. Opvarm ovnen til 275 grader C. alm. ovn (eller højeste varme, hvis termostaten ikke går så højt). Del samtidig dejen i to og skub eller skrab dem ud på meldryssede bageplader - uden at forme dejen. Sæt brødene ind, når ovnen er varm. Efter ca. 10 min., når de er flot hævet, dæmpes varmen til 250 grader C. alm. ovn og bagningen fortsætter, til brødene er bagt, ca. 12 min. Afkøles på rist. Tips: Det kan være nødvendigt at lægge et stykke bagepapir eller stanniol løst over brødene under bagningen for, at de ikke skal blive for mørke. Hold øje med dem undervejs! Supernemme og superlækre brød!!! |
|
Opskriften er vist 115122 gange,
og udskrevet 2383 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (42 stemmer) |
|
Kommentarer Carina Jung - 2022-09-24 11:52:28 Fantastisk brød som er meget nemt at lave!!! Maria - 2021-08-14 10:00:11 Jeg bliver altid bedt om opskriften når jeg bager disse brød.. Verdens nemmeste brød.. Jeg bruger flagesalt og følger opskriften fuldstændigt. Annonym - 2017-11-01 15:10:27 Det smager meget af salt ... Helle - 2017-09-17 09:44:52 Æhhmm... Dejen hævede fint i køleskabet natten over. Dog ser det ud til at brødrene bliver meget flade (er lige kommet i ovnen). Gad vide hvad jeg har gjort forkert? anne - 2016-07-15 08:50:47 fantatisk broed, jeg brugte halv graham/hvede og chiafroe paa toppen og kun 1 tsk salt, erstattede sukker med stor 1/2 teske honning yummy og tak for opskriften. Janni - 2014-06-05 10:16:05 Super godt brød. Husk at lægge sølvpapir over efter 10 min ellers bliver det hurtigt sort..p.s mit hævede i ca 12 timer og det blev stadig rigtig godt. J - 2014-01-22 01:38:22 Fantastisk som pizzabund! Jeg har dog kun brugt 1 tsk salt, da 1 spsk virker for voldsomt. Virkelig godt brød! JP - 2014-01-14 04:07:30 Super nemt, utrolig saftig krumme, yogurten giver dejlig smag - vores absolut yndlingsbrød til f.eks. søndagsbrunch. Kort bagetid, den høje varme giver en meget velsmagende skorpe. En vinder! Tak for opskriften :) Anny Lund Frederiksen - 2013-09-02 15:29:03 Det er verdens bedste brødopskrift. Jeg bager dobbelt portion. Og fryser dem ned. Da skal man passe på de ikke bliver for mørke. Når jeg skal bruge et brød. Putter jeg det direkte fra fryser til ovn. Ved ca. 200 g. og de bliver fantastisk sprøde. marie - 2013-02-09 08:18:27 jeg kommer også fuldkornsspeltmel og havregryn i. Der skal mindre salt i. Ida - 2012-11-21 17:42:00 Prøv at bag brødet i en gryde. Jeg bagte det i en støbejernsgryde, først 10 med låg på og 20 min uden låg på, også 250 grader. Det blev Viiildt sprødt og godt!! anonym - 2012-09-03 12:34:28 Der må godt komme lidt mindre salt i efter min smag men ellers et godt brød Carsetn TR - 2012-07-02 14:40:38 Lækkert og enormt nemt brød! Min erfaring siger mig, at det kun bliver bedre af at hæve længere end de 6-8 timer, som er anvist i opskriften :) Graderne er ved alm. ovn! TR - 2012-07-02 12:11:21 Lækkert og enormt nemt brød! Min erfaring siger mig, at det kun bliver bedre af at hæve længere end de 6-8 timer, som er anvist i opskriften :) Graderne er ved alm. ovn! m - 2011-08-04 18:28:41 er graderne på ovnen alm eller varmluft? Dejskraberen - 2011-07-20 12:59:03 Det bedste brød jeg har smagt længe, ikke sidste gang det bliver bagt. Michelle - 2010-01-18 07:13:41 Kanon godt brød! Jeg skiftede 50 g. af hvedemelet ud med rugmel, og tilsatte græskarkerner! Det blev bare helt super godt! Lone - 2007-03-08 17:44:43 Rigtigt lækkert brød. Jeg udskiftede lidt hvedemel med rugmel og tilsatte lidt hørfrø. Rikke - 2005-01-01 01:01:01 Det er det nemmeste brød!! Og folk er begejstrede for det! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne