Kaffeboller

Kaffeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 dl.mælk
25 g.margarine
500 g.hvedemel
3 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 knsp.kardemomme
0.5 citron reven skal heraf
 
 Pensling:
 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælken lunes Gæren smuldres og røres i mælken. Margarine smuldres i en skål med melet. Mælk, sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og deles i 20 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.

Bollerne pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand sættes i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter.

Bollerne afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 11072 gange,
og udskrevet 239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
ingen meddelse om æg eller gær i opskriften, så jeg kom ikke æg i, hvilket betød at dejen blev ubrugelig. Gæren tænkte jeg mig selv til.