Kaffeboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Mælken lunes
Gæren smuldres og røres i mælken.
Margarine smuldres i en skål med melet.
Mælk, sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 20 stykker, der trilles til boller. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Bollerne pensles med sammenpisket æg. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand sættes i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter. Bollerne afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 11152 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Gitte - 2005-01-01 01:01:01 ingen meddelse om æg eller gær i opskriften, så jeg kom ikke æg i, hvilket betød at dejen blev ubrugelig. Gæren tænkte jeg mig selv til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne