Hvedekimknuder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Fuldkornshvedemel, vand og gær røres sammen i en skål.
Dækkes med et viskestykke og stilles lunt 2 timer.
Margarinen smeltes og afkøles lidt. Margarine, salt, farin, hvedekim og hvedemel kommes i fuldkornshvedemelet, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 20-24 stykker. Stykkerne trilles i ca. 20 cm. lange stykker, som slås knude på. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Knuderne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted. Pensl med varmt vand. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 25-30 minutter. De færdige brød afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 9001 gange,
og udskrevet 121 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne