Østprøjsisk brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : |
|
|
Mel og kogende mælk røres sammen og står ca. 1 time.
1½ dl. mælk og margarine røres i melet. Gæren smuldres og røres i. Sukker, vanille, kardemomme, salt og hvedemel tilsættes og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Brødet kan også bages i form ca. 1½ l. Brødet pensles med sammenpisket æg. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 35-40 minutter. Det færdige brød afkøles på bagerist. |
|
Opskriften er vist 10910 gange,
og udskrevet 260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne