Østprøjsisk brød

Østprøjsisk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.hvedemel
2 dl.kogende mælk
1.5 dl.mælk
100 g.margarine
25 g.gær
2-3 spsk.sukker
2 tsk.vanille
1 tsk.kardemomme
1 tsk.salt
325 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mel og kogende mælk røres sammen og står ca. 1 time.

1½ dl. mælk og margarine røres i melet. Gæren smuldres og røres i. Sukker, vanille, kardemomme, salt og hvedemel tilsættes og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Brødet kan også bages i form ca. 1½ l.

Brødet pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 35-40 minutter.

Det færdige brød afkøles på bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 10954 gange,
og udskrevet 263 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu