Korendebrød

Korendebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.margarine
2 dl.mælk
50 g.gær
1 tsk.salt
0.25 tsk.kardemomme
 lidtMuskatnød, stødt
700 g.hvedemel
150 g.korender
 varmt vand
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 
Opskrift:
Margarinen smeltes og tages fra varmen. Mælken tilsættes, og blandingen hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i mælken.

Sukker, salt, kardemomme, muskat og mel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Imens udblødes korenderne i varmt vand og hældes til afdrypning i en sigte.

Dejen slås ned, og korenderne æltes i dejen med let hånd. Dejen formes til et brød En form på ca. 2 l. smøres med margarine. Dejen lægges i formen og et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter.

Pensles med sammenpisket æg.

Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe ca. 40 minutter.

De færdige brød vendes ud af formen og afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 5842 gange,
og udskrevet 113 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu