Korendebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Margarinen smeltes og tages fra varmen.
Mælken tilsættes, og blandingen hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i mælken.
Sukker, salt, kardemomme, muskat og mel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter, til dejen har dobbelt størrelse. Imens udblødes korenderne i varmt vand og hældes til afdrypning i en sigte. Dejen slås ned, og korenderne æltes i dejen med let hånd. Dejen formes til et brød En form på ca. 2 l. smøres med margarine. Dejen lægges i formen og et viskestykke lægges over. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg. Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe ca. 40 minutter. De færdige brød vendes ud af formen og afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 5842 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne