Søde hvedebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 2 portioner. Hver portion deles i 3 stykker. Til et langt brød trilles hvert stykke i ca. 45 cm. lange pølser, der lægges ved siden af hinanden. De lange pølser flettes til ét brød, der lægges på plade og pensles med æg. Til et hvedehorn trilles de tre stykker i ca. 60 cm. lange pølser, der flettes og formes til et horn på pladen. Pensles med sammenpisket æg. Efterhæver ca. 30 minutter på et lunt sted. Pensl atter med æg og drysses med mandler eller nødder Ovnen opvarmes til 200 grader. Brødet bages på midterste ovnribbe 25-30 minutter. Hvis brødene bliver for mørke under bagningen lægges et stykke alufolie over. De færdige brød afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 5269 gange,
og udskrevet 134 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne