Fletbrød jødisk sabbatbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Israel Indsendt : |
|
|
Vandet hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, æg, citronskal og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 2/3 og 1/3. Stykkerne deles hver i 3 stykker, der trilles i pølser. De 3 lange pølser skal være 60 cm., og de 3 korte ca. 40 cm. De 3 lange stykker læges ved siden af hinanden på bordet og flettes. Endestykkerne trykkes fast sammen og foldes ind under brødet. De 3 korte stykker flettes på samme måde og læges oven på den første fletning. En plade dækkes med papir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og pensles med sammenpisket æg. Efterhæver ca. 30 minutter på et lunt sted. Pensles atter med æg. Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 20-30 minutter. De færdige brød afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 35005 gange,
og udskrevet 574 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Julie - 2013-09-28 16:35:40 Super lækkert brød!! nemt at lave og utrolig billig og enkel opskrift :) Mums Sara - 2009-08-19 16:15:22 Nu har jeg godt nok ikke prøvet denne opskrift endnu, men jeg er vokset op med Challah, og har aldrig fået det med citron i, og da slet ikke uden olie. Jeg ville nok holde mig til olien som jeg selv mener er en vigtig ingrediens. Levin - 2009-04-02 16:36:16 Smager godt, men ikke så godt som rigtig Challah...men som en rigtig brødelsker, mums anonym - 2008-11-20 17:58:57 Det er rigtig godt, men ikke lige så godt som jeg for i de jødiske kvarter, og hos vores familie. Men ellers lækkert.. Josefine - 2008-11-16 12:04:00 Vil prøve at lave dem til i morgen, skal fremlægge om jødedom:D Pigen - 2008-02-08 17:49:18 Den smager rigtig godt Mette - 2007-11-30 20:15:19 Lækkert brød - ikke helt så godt som det jeg engang fik i London i det jødiske kvarter, men helt sikker godt.Ville nok være endnu mere lækkert hvis jeg havde penslet med æg istedet for mælk. Mia - 2005-01-01 01:01:01 Det er super godt, jeg bager det igen på søndag.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne