Billedbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, æg og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter.
Dejen slås ned og formes til store eller små brød efter ønske. Brødet kan også flettes og formes til en krans. Lad fantasien spille og bag evt. et fødselsdagsbrød, der pyntes med flag. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker og mandler. Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe ca. 30 minutter. De færdige brød afkøles på en bagerist |
|
Opskriften er vist 9302 gange,
og udskrevet 168 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Hvoraf kommer navnet billedbrød??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne