Sekskornsbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Rugmel og sekskornsblanding (gem 2 spsk. til pynt) blandes og overhældes med kogende vand.
Blandingen røres sammen og står 4-5 timer.
Den bliver ret fast.
Ymeren tempereres på køkkenbordet, så den ikke er for kold. Ymeren røres i det skoldede mel. Gæren smuldres og røres i. Salt, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til 1 eller 2 brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted. Pensl med varmt vand, ridses med en skarp kniv og drysses med sekskornsblanding. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 30-35 minutter. Et stort brød skal bage 40-45 minutter. Brødene afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 6600 gange,
og udskrevet 128 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne