Lübeckerbrød

Lübeckerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
3.5 dl.lunkent vand
50 g.gær
1.5 dl.yoghurt
1 tsk.sukker
1 spsk.olie
2 tsk.kommen
 evt.1 tsk. løgpulver
375 g.groft rugmel
500 g.hvedemel
 
 Pensling:
 varmt vand
 
Opskrift:
Vandet hældes i en skål. Gæren smuldres og røres i. Yoghurt, sukker, salt, olie, kommen, løgpulver, rugmel og hvedemel tilsættes. Dejen æltes godt igennem, til den slipper skålen. Dejen æltes igennem, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Efterhæver et lunt sted ca. 30 minutter.

Brødet ridses med en skarp kniv og pensles med varmt vand.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.

Det færdige brød afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 6424 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-10 12:49:00
hvad er bagetiden ?