Oksegryderet

Oksegryderet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksegryderet, billede 4 Oksegryderet, billede 1 Oksegryderet, billede 2 Oksegryderet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
   
  Sauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Paprika
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
Opskrift:
Oksekødet skæres i tern og brunes af på en varm pande. Kog kødet mørt tildækket af vand ca 45 minutter. (husk at komme salt i vandet) Stil kødet til side når det er kogt. Gem kogevandet.

Pil og hak løgene fint. Skyl peberfrugterne, fjern "kærnehuset" og skær peberfrugterne i tern. Svits løg og peberfrugt i lidt margarine. Steg cocktailpølserne på en pande.

Smelt margarinen, tilsæt paprika, koncentreret tomat og melet. Rør det godt sammen Tilsæt kogevandet fra kødet lidt af gangen mens du pisker. Fortsæt til saucen har rette konsistens. Saucen skal være ret tyk.

Tilsæt madkulør for at gøre saucen mørk.

Kom kødet, peberfrugterne, champignon, løg og pølser i saucen, og varm retten igennem.

Smag til med salt, og lidt peber.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 145470 gange,
og udskrevet 4842 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15198 (3618 kcal)
KJ pr. Pers. 2533 (603 kcal)
Vægt ialt 2438 gram
Vægt pr. Pers. 406 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-05 19:38:22
Den smager rigtig godt. Lavede den med kartoffelmos første dag og med pasta anden dag. Kartoffelmosen var bedst men det kan sagtens nydes med pasta. Ris tror jeg ikke er et hit til denne.

  -   2011-07-18 17:07:36
smager det godt

  -   2011-03-27 17:20:17
Det bedste at servere til er kartoffelmos.

  -   2009-09-10 10:04:54
hvad er besdst at servere den til??? Ris, pasta eller kartoffelmos

  -   2007-12-02 17:31:22
den smager hammer godt (: (L)