Glaseret skinke og flødekartofler

Glaseret skinke og flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Glaseret skinke og flødekartofler, billede 4 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 1 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 2 Glaseret skinke og flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Glaseret skinke:
2500 gram Skinke. røget
   
  Glasering:
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
3 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Flødekartofler:
2500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
18.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Glaseret skinke:
Den rå skinke koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet.

Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen.

Mens skinken koger tilberedes flødekartoflerne.


Flødekartofler:
Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).
Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad.
Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i ca 60 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Sværen skæres af, hvis der er svær på og fedtet ridses.
Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter uden at den branker så hold godt øje med den.

Tips:

Inden du tager flødekartoflerne ud kan du prikke i dem med en gaffel eller kødspid for at se om de er møre.

Tager kartoflerne for meget farve så sæt evt. en bageplade ind på rillen over.





karakterer:
Opskriften er vist 245962 gange,
og udskrevet 5430 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (66 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 60893 (14498 kcal)
KJ pr. Pers. 6089 (1449 kcal)
Vægt ialt 6893 gram
Vægt pr. Pers. 689 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 883 KJ (210 kcal)
Protein 11.6 gram
Fedt 15.0 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-03 18:28:47
En dejlig opskrift og den gik rent hjem hos både voksne og børn :) MUMS

  -   2011-02-26 12:41:50
brugte hamburgerryg - absolut fantastisk med denne glasering.

  -   2009-04-06 18:06:53
Når jeg glasere min skinke, så gør jeg det med sennep smurt udover, og så brun farin udover sennepen, og så skal den pakkes ind i sølvpapir. Det smager genialt!

  -   2008-11-22 21:31:51
Start med flødekartoflerne, de kan sagtens holdes varme de ca. 15 minutter som skinken skal i ovnen.

  -   2007-12-28 17:25:12
hvis smørret har stuetemperatur er det nemmere at røre sammen - og nemmest med en gaffel.