Tokornsbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Rugkerner, rugmel, fuldkornshvedemel og vand røres sammen og står 2-3 timer.
Mælken lunes. Gæren smuldres og røres i mælken. Mælken røre i melblandingen. Salt, kommen, olie og sigtemel tilsættes. Dejen må ikke blive for fast. Dejen æltes, til den lige netop slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver 60 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 2 stykker, der formes til brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødene lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Brødene kan også bages 1 2 forme a ca. 1½ l. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted. Pensl med varmt vand og ridses med en skarp kniv eller et barberblad. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe. |
|
Opskriften er vist 5804 gange,
og udskrevet 123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-10-09 14:56:15 Hvor længe skal de bages?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne