Rugblandingsbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : |
|
|
Vandet hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Olie, salt, sukker, rugmel, sigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver 1 time et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og formes til et brød. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted. Brødet pensles med vand og ridses med en skarp kniv. Ovnen opvarmes til 200 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 45-50 minutter. Når brødet er færdigt, pensles det med lidt vand og lægges til afkøling på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 9715 gange,
og udskrevet 219 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Peder - 2008-09-09 15:38:56 Hvedemel?? Hvor meget ca? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne