Russisk kommenbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Rusland Indsendt : |
|
|
Vandet kommes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Maltsirup, salt, kommen, pomeransskal, rugmel og sigtemel tilsættes, og dejen æltes, til den slipper skålen. Dejen æltes igennem, til denm er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og formes til et brød Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen, og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter på et lunt sted. Pensles med varmt vand og drysses med kommen. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe ca. 40 minutter. Brødet afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 11049 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Per D J - 2013-09-01 15:06:41 "Maltsirup, salt, kommen...tilsættes.." står der i fremgangsmåden. Men jeg finder ikke salt i opskriften og må derfor gætte mig til mængden, ca. 20 g vil jeg tro. Der er misforhold i mængden af væde og mel. Følger man opskriften bliver dejen alt for stiv og kan ikke samles. Til nævnte melmængde vil 5 dl vand nok være passende. Ellers et brød med god smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne