Firekornsbrød

Firekornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.havregryn
100 g.byggryn
300 g.rugsigtemel
2.5 dl.vand
2.5 dl.yoghurt
50 g.gær
2.5 dl.vand
3 tsk.salt
1 tsk.koriander
1 tsk.kommen
2 spsk.olie
2 spsk.sirup
400 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 tsk.maizena
1 dl.koldt vand
 
Opskrift:
Havregryn, byggryn, rugsigtemel, ¼ l. vand og yoghurt røres sammen i en skål og står 6-8 timer.

Gæren smuldres og røres i sammen med ¼ l. vand. Salt koriander, kommen, olie, sirup og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er smidig. Skålen drysses med mel. Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted ca. 60 minutter, til dejen har dobbelt størrelse.

Dejen slås ned og formes til to brød Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.

Vand og maizena piskes sammen i en gryde og varmes op under piskning. Brødene pensles med opløsningen og ridses med en skarp kniv eller barberblad.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe.

Brødet afkøles på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 9620 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu