Mexicansk Lasagne 02
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler Oprindelsesland : Mexico Indsendt af : Hr. Mørch Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tø spinaten op og hak den groft med en kniv.
Steg kalkun- eller kyllingestrimlerne gyldne i lidt olie og karry. Sovs: Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde. Kom tomaterne i løgene sammen med fløde, mælk, tomatpure og alle krydderierne. Lad denne sauce koge i 15 minutter. Smag den evt. til med flere krydderier. Den må gerne være stærk, da spinaten tager noget af smagen. Medium mexicansk salsa kan evt. tilsættes som sauce i stedet for store mængder fløde. Smør et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader, hæld lidt sauce over. Læg et lag spinat samt lidt kalkun/kylling og drys med ost. Læg evt. også friske tomatskiver for at give lidt ekstra. Fortsæt sådan i 3 lag og slut med sauce og ost. Lad den gerne trække lidt inden den bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter indtil lasagnepladerne er møre. Tips: Et glas spansk rødvin til denne ret gør oplevelse perfekt. |
|
Opskriften er vist 162489 gange,
og udskrevet 5708 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.7 (277 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina - 2013-09-15 11:12:43 Smager skønt spar ikke på spinaten og chilien :-) Maria Paiman - 2011-12-09 22:28:42 Super lækker perfekt med frisk spinaten og kyllingebyst anonymus - 2011-10-09 11:11:04 jeg duer bare ikke til at lave mad :( Mette - 2011-10-04 08:51:08 Herhjemme syntes vi at det er en super lækker opskrift. Selv min søn som ellers IKKE kan lide spinat. Den er lavet en del gange efterhånden. Vi bruger kylling istedet for kalkun. Inge V. - 2011-05-27 19:43:31 Til den studerende. Ja, du kan sagtens erstatte kalkunkød med kylling. Skinkeschnitzel kan også anvendes. Solveig Horsens - 2010-11-15 14:14:42 lasagnen er RIGTIG GOD, Jeg har også brugt den som gæstemad. laver lidt mere af sovsen, men ellers fantastisk lækker. anonym - 2010-01-16 19:06:47 kalkun er dyrere og findes sjældent hos den lokale købmand.. er der nogen der har et alternativ? gerne et lidt billigere et da jeg er studerende.. :) kan kyllingebyst mon gå an? anonym - 2010-01-16 19:04:59 Til Britta: Dåser med hakkede tomater (eller flåede for den sags skyld) har ofte den samme størrelse så det er meget nemt. Jeg tror du tænker på tomatpure som nærmest kun findes i meget små dåser.. skulle du være i tvivl kan man jo altid bruge logikken.. Pernille - 2009-03-08 13:41:11 Man kan istedet for, at bruge færdigblandet mex. pulver bruge, et par fed hvidløg, spidskommen,chilli, paprika og oregano i de mængder som passer til ens smagsløg, det gør det nemmere at justere smagen end hvis man bruger en pose færdigblandet mix som tillige er fyldt med tilsætningsstoffer som man ikke har brug for. anonym - 2009-02-10 18:21:04 En rigtig god måde at få de grønsagsforskrækkede til at spise grønt og så lige spinat, det er store sager. En rigtig rigtig god ret. Jeg bruger græsk youghort istedet for fløde, med godt resultat. Bare sørg for at piske godt i det for at undgå klumper. Cecilie - 2008-12-09 19:58:04 det lyder spændende. og jeg vil prøve at lave det herhjemme imorgen. jeg håber det smager godt (: Beth - 2008-10-26 10:26:57 Alt for stærk. Man kan hverken smage spinat eller kyllingen. Fulgte opskriften. Brugte en pose mexikansk krydderi. Vil ikke lave denne opskrift igen! :-(( Britta , Spanien. - 2008-10-14 13:51:21 Den er rigtig god, men hvorfor skriver man bare "en dåse tomater" og ikke om det er en stor eller lille, eller måske endnu bedre, hvor meget i gram. Jeg vil lave den igen, men kan godt lide at følge opskriften rigtigt. Gitte Boesen - 2008-09-19 08:12:38 En rigtig dejlig middag. Gjorde stor glæde både på arbejdet og hjemme. Fulgte opskriften slavisk.Smager meget bedre end de vante lasagner man plejer at lave. anonym - 2008-09-07 22:06:51 Det er uden tvivl den bedste lasagne jeg han smagt... Jeg brugte også santa maria texmex :) Mette - 2008-08-25 15:17:04 Smadder lækker hele familien var vild med den, jeg kom dog ikke spinat i, men det vil jeg prøve en anden dag. Alexander F. - 2008-02-20 18:21:59 Super god ret, endnu bedre end lasagne som vi normalt kender den. Miig - 2008-01-31 14:34:24 Perfekt. total mums Lotte - 2008-01-30 20:28:35 Denne ret er bare helt kanon... Selv kæresten som ikke var glad for spinaten skulle i spiste sig mæt Peter - 2007-11-26 19:58:46 den er god... og det gir varmen, og nu skal vi ind i sofaen... ;) Per - 2007-09-29 12:23:39 Jeg brugte en pose fajiti krydderi fra Santa Maria Texmex Helena og Anja - 2005-01-01 01:01:01 Den er Super! robin - 2005-01-01 01:01:01 den er meget lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne