Østrigske rundstykker

Østrigske rundstykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.mælk
2.5 dl.vand
25 g.gær
2 tsk.salt
750 g.hvedemel
 
Opskrift:
Mælken lunes, og vandet tilsættes. Gæren smuldres og røres i mælkeblandingen. Salt og mel tilsættes og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.

Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel.

Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.

Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

Den hævede dej deles i ca. 20 stykker, der formes til boller. Efterhæver på plade dækket med et viskestykke ca. 20 minutter

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 17895 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-11 16:45:49
Du har glemt, at der skal klippes et kryds i Semlerne, ellers er det jo alm. boller.