Græske dolmades
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom de friske vinblade i kogende vand i 2 min, tag dem op og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Konserverede skal blot dryppe af.
Farsen: Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland ingredienserne til farsen i en skål og rør dem til en fast og ensartet fars. Læg de afdryppede vinblade på køkkenbordet med den blanke side nedad. Kom 1 spsk fyld på hver og rul dem sammen til små pakker. Læg de fyldte vinblade tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad med åbningen nedad. Saucen: Pisk ingredienserne til saucen sammen og hæld den over de farserede vinblade. Sæt fadet i ovnen og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 40 min under låg eller tætsluttende folie. Server retten varm med godt landbrød til, eller kold som horsd'oeuvre Tips: Lammekødet kan erstattes af kalve-, flæske- eller oksekød. Der kan også bruges blandinger af de hér nævnte slags kød. Konserverede vinblade fås i specialforretninger, enten i dåse eller som vacuumpakkede. De farserede vinblade kan fryses rå. Holdbarhed ca 3 mdr. |
|
Opskriften er vist 71148 gange,
og udskrevet 1490 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Jesper Jakobsen - 2017-01-09 22:38:54 Er man ikke til vinblade, kan de sagtens erstattes med hvidkål Fuske - 2008-10-02 16:30:34 man kan snildt putte kød i idet der findes græske varianter med kød ;) og det msager himmelsk! . - 2008-07-22 03:31:07 der er også tomat i dolmades. visit-samos.dk - 2007-03-16 15:10:46 unlad kød, løg, hvidløg og æg. Oprindeligt laves dolmades uden kød. Tilsæt finthakket dild. Sauce serveres meget sjældent til. Dolmades serveres ofte sammen med Tzatziki. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne