Hvedefuldkornsbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Hvedekernerne overhældes med kogende vand og trækker 8-10 timer.
Kernerne hældes til afdrypning i en sigte og dernæst i en skål. 4½ dl. vand tilsættes. Gæren smuldres og røres i. Sojamalt, olie, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen og et viskestykke lægges over. Stilles til hævning et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned, og krydderierne æltes i dejen. Formes til et rundt brød, der trykkes lidt fladt. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Brødet lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted. Pensles med vand og drysses med fuldkornshvedemel. Ovnen opvarmes til 250 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på næstnederste ovnribbe i 5 minutter hvorefter temperaturen sænkes til 200 grader og bages videre 30-35 minutter Brødet afkøles på en bagerist |
|
Opskriften er vist 12225 gange,
og udskrevet 113 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Chesspengo - 2015-01-26 09:19:18 Sojamalt???? Jeg har søgt højt og lavt uden at kunne finde det - nogen alternativer? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne