Holsteinerbrød

Holsteinerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
7.5 dl.mælk
50 g.boghvedegryn
50 g.gær
2 tsk.salt
800 g.sigtemel
200 g.hvedemel
 
 Pensling:
2 spsk.mælk
1 tsk.olie
 
Opskrift:
Mælk og boghvedegryn bringes i kog i en gryde. Koges 10-15 minutter til grynene er blevet bløde. Blandingen hældes i en skål og afkøles.

Gæren smuldres og røres i. Salt, sigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

En form på 2 l. smøres med margarine. Dejen slås ned og formes til et aflangt brød, der lægges i formen. Et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.

Brødet pensles med en blanding af mælk og olie og ridses med en skarp kniv.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 40-45 minutter.

Når brødet er færdigt, skal det stå 5 minutter i formen, inden det vendes ud og lægges til afkøling på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 6925 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu