Holsteinerbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Mælk og boghvedegryn bringes i kog i en gryde.
Koges 10-15 minutter til grynene er blevet bløde.
Blandingen hældes i en skål og afkøles.
Gæren smuldres og røres i. Salt, sigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. En form på 2 l. smøres med margarine. Dejen slås ned og formes til et aflangt brød, der lægges i formen. Et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted. Brødet pensles med en blanding af mælk og olie og ridses med en skarp kniv. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 40-45 minutter. Når brødet er færdigt, skal det stå 5 minutter i formen, inden det vendes ud og lægges til afkøling på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 6925 gange,
og udskrevet 135 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne