Pistaciestang
Hovedingrediens : Nødder - Pistacienødder Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm. Pistaciemassen smøres ud på de udrullede dejstykker. Dejen trilles sammen til 2 ruller som lægges i en aflang folieform ca. 32 x 10 cm. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden. hæver i ca. 15 min. Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min. Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på. Tips: Den pistaciemasse som er nemmest at få fat på er den fra odense marcipan, desværre er den som de fleste andre lavet på abrikoskerner, så ingen pistaciekerner. Der kan købes pistacie pasta på rene pistaciekerner fra udlandet med det ender op i omkring 800 kr. pr kg. Pistaciekerner kan købes afskallede og usaltede på nettet og det er muligt at lave egen pistaciemarcipan. Så vores valg blev altså den som var nemmest af få fat i :) |
|
Opskriften er vist 11570 gange,
og udskrevet 253 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne