Anisfletninger
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Mælk og margarine lunes.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, æg, mel og anis tilsættes og dejen æltes, til den er glat og slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet til den er blank og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 3 stykker, der hver trilles i ca. 70 cm. lange pølser. Hver fletning laves således: 2/3 formes til en ring og enden trykkes fast. Den sidste tredjedel trækkes gennem ringen, ringen snoes en gang og den løse ende gennem øjet og fæstnes i bunden. Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine. Fletningerne lægges på pladen og et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted. Pensl med sammenpisket æg. Bagning: Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter. Det færdige brød afkøles på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 10317 gange,
og udskrevet 151 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne