Tournedos, sauce choron
Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med bagekartoflerne.
Vask kartoflerne godt hvis de sider jord på dem, ellers er det nok at skylle dem. Pak de fugtige kartofler ind enkeltvis i stanniol og læg dem i bradepande eller på bageplade. Bag kartoflerne ved 200 grader c. alm ovn ca. 2 time. Klem på kartoflerne for at cheke om de er møre. Ved servering gives kartoflerne et langt snit gennem stanniolen og de trykkes åbne, servers med kryddersmør. Kødet drysses med salt og peber, hvorefter det steges i hed olie på en pande i 3-10 minutter på hver side alt efter, om man ønsket kødet rødt eller gennemstegt. Læg det på et ildfast fad og hold det varmt. Sauce Choron: Smørret smeltes. Æggeblommer og bearnaiseessens piskes sammen over svag varme (for den uøvede kan dette med fordel gøres i vandbad). Når æggene er tyknet (legeret) og smørret er kølet lidt ned så æg og smør har samme temperatur, piskes det smeltede smør langsomt i æggemassen under konstant piskning. Det er kun det klare smør som skal bruges, det hvide i bunden af gryden er er valle og skal ikke bruges. Smag saucen til med tomatpure, salt og peber. Derefter skal saucen holdes varm, og det kan gøres ved at sætte den tæt på komfuret eller i et lunt vandbad. Bimi brocoli ligner lidt en asparges og den koges 2-4 minutter i letsaltet vand. Champignon renses og skæres i skiver. Ristes i lidt smør på pande. Tomaterne skoldes og flås. |
|
Opskriften er vist 2554 gange,
og udskrevet 66 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne