Dansk solsikkebrød

Dansk solsikkebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Solsikkekerner

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
50 g.margarine eller smør
5 dl.mælk eller vand
1 tsk.salt
1 L.rugsigtemel
2 dl.bygmel
1 dl.hvedeklid
2 dl.hvedemel
1 dl.solsikkekerner
1 spsk.kommen
 
 æg
 solsikkekerner
 
Opskrift:
Smuldr gæren i dejfadet. Smelt fedtstoffet og tilsæt dej­væsken. Varm den op til 37º. Opløs gæren i væsken og tilsæt salt, rugsigtemel, bygmel og hvedeklid. Rør og ælt dejen godt. Bland halvdelen af hvedemelet samt solsikkekerner og kommen i. Hæver tildækket i ca. 30 min. Hæld dejen ud på bagebordet og ælt evt. resten af melet i. Form den til to glatte brød og sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir. Hæver i ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner. Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min. Afkøles tildækket på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 13771 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu