Sigtebrød med surdej
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Surdej :
Gæren smuldres og udrøres med skummetmælken, der er lunet til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes, og dejen slås med en ske, til den er blank og sej. Stil surdejen et ikke for lunt sted i ca. 24 timer. Almindelig køkkentemperatur er udmærket, men en varm sommerdag vil det være nødvendigt at finde en lidt koldere plads. Sørg for at dejen får stuetemperatur, inden der arbejdes videre med den. Dej : Vandet/skummetmælken lunes til 35 grader og de øvrige ingredienser, herunder surdejen, tilsættes. Dejen æltes omhyggeligt, til den er blank og smidig. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 3 timer. Dejen deles i to portioner, der udgør henholdsvis 1/3 og 2/3 af hele portionen. Den store dejklump formes til en kugle og sættes på en smurt bageplade. Den anden formes også til en kugle, der sættes på toppen af den første dejklump. Der pensles med lidt æggehvide, så dejen hænger sammen. Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter inden det pensles med sammenpisket æg og bages ved 250 grader i ca. 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 17363 gange,
og udskrevet 309 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Fritsel - 2014-01-06 14:53:54 Det lyder da mærkeligt. Hvordan får man de to kugler til at balancere oven på hinanden, og hvad skal det gøre godt for? Det bliver da også nogle sjøjse skiver at skære af det brød. Det lyder nærmest som en joke. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne