Rugbrød med hel hirse
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : Red : |
|
|
Hirsen koges op et øjeblik i en gryde med rigeligt vand. Gryden tages af ilden og henstår med låg i ca. 15 minutter. Hirsen hældes op i et dørslag og overrisles med koldt vand, så den slimede væske forsvinder. Sigten rystes godt og hirsen stilles til afkøling og afdrypning.
Hørfrøene blendes og gulerødderne rives fint på et råkostjern. Alle ingredienserne sammenblandes. Mængden af væske afhænger af, hvor meget væske der er i gulerødder og hirse, så det er nødvendigt at prøve sig lidt frem. Dejen æltes godt, den skal kunne slippe bord og hænder for at have den rette konsistens, men den må heller ikke være for tør. Dejen formes til et brød, lægges i en smurt form og ridses i midten. Brødet bages i 4 timer overdækket med folie ved 150 grader C. Herefter tages folien af, der slukkes for varmen, og brødet henstår i ovnen yderligere en ½ time. Afkøles på rist, opbevares i en plasticpose i køleskabet. Brødet kan holde sig i en plastpose i køleskabet i ca. 14 dage. |
|
Opskriften er vist 22679 gange,
og udskrevet 440 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer ida - 2011-07-21 11:21:36 Har I hørt om folk der ikke kan spise gluten? anonym - 2010-09-17 18:14:51 Hvordan pokker kan dette brød optages som rugbrød - For mig minder det mest af alt om et hirsebrød!! Birgit - 2007-12-27 12:24:30 Samme som Rugbrød uden mel Dorte - 2005-01-01 01:01:01 Hvor er rugen i dette rugbrød? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne