Fondue med lammekød
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Indsendt : Red : |
|
|
Marinaden:
Pil løgene og hak dem groft. Pres saften af citronen og rør den sammen med olien. Tilsæt de hakkede løg, bladene fra mynte og rosmarin, salt og peber. Skær kødet i mundrette stykker, fx terninger på 3 cm. Læg dem i en skål og hæld marinaden over, lad dem stå koldt, mindst 2-3 timer. Vend kødet af og til. Myntesaucen: Lad yoghurten dryppe af i et kaffefilter en halv times tid. Rør den op med olie, presset hvidløg og mynte. Smag saucen til med salt og peber. Anretning: Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Læg dem i 4 portionsskåle. Hæld olien i fonduegryden og varm den op til 180 grader. En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 min. Lad hver især sætte deres kødstykker på fonduegaflen og fritere dem i den varme olie. Byd myntesaucen, flûtes eller rispilaf med pinjekerner til. Tips: Den kolde myntesauce kan erstattes af dildsmør |
|
Opskriften er vist 18480 gange,
og udskrevet 485 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Stine - 2005-01-01 01:01:01 Er også god med bagekartofler til. Myntesaucen har godt af at stå og trække i en halv dag, det fremhæver myntesmagen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne