Krydderiboller

Krydderiboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Jyttemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
0.5 dl.vindruekerneolie
225 Jyttemel
1 spsk.sukker
1 spsk.kanel
1 lille æble
0.5 tsk.stødt nellike
0.5 tsk.stødt ingefær
0.5 tsk.kardemomme
1 dl.æblemos (uden sukker)
35 g.gær
0.5-1 dl.vand
 
Opskrift:
Gæren udrøres med lidt af vandet. De tørre ingredienser blandes. Æblet rives og blandes med gær, olie, vand og æblemos. Det hele røres sammen til dejen opnår konsistens som en tyk og lidt tung sandkagedej. Dejen kommes i papirs- eller metalforme, en stor spsk i hver. Stilles til hævning et lunt sted i 10 - 15 minutter og bages ved 210° i ca. 10 - 15 minutter. Smager dejligt lune, med mælkefri margarine. Fedtstoffet fremhæver krydderismagen. Bollerne kan fryses, men de skal lunes ved servering, da de ellers let smuldrer.





karakterer:
Opskriften er vist 22040 gange,
og udskrevet 347 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jyttemel er noget særligt glutenfrit mel, som bl.a. Irma forhandler

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad er Jyttemel?(der står 225g)