Amerikansk brød

Amerikansk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :     

Ingredienser:
3 mellemstore rå kartofler
2.5 dl.vand
 
 Surdej:
2 dl.kartoffelvand
1 tsk.sukker
5 g.gær
100 g.hvedemel
 
 Dej:
 surdej
10 g.gær
3 dl.håndvarmt vand
0.5 spsk.salt
625 g.hvedemel
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Bland vand og kartofler og lad det stå 3 timer. Si det og gem vandet. Rør surdejen sammen. Dæk den til og lad den stå i stuetemperatur i 2 døgn. Rør surdejen sammen med smuldret gær, vand, salt og så meget mel, at dejen slipper skålen. Ælt dejen rigtig godt sammen på bordet. Lad den hæve lunt tildækket i skålen 1 time. Ælt dejen let igennem og form den til et stort brød. Lad det efterhæve 20-30 min. på bagepladen. Bages ved 200° i 35-40 min.





karakterer:
Opskriften er vist 31860 gange,
og udskrevet 274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
føøj hvor det lugter . men mor har et nyt trick!!!!