Afrikansk brød med krydderier

Afrikansk brød med krydderier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :     
Afrikansk brød med krydderier, billede 4 Afrikansk brød med krydderier, billede 1 Afrikansk brød med krydderier, billede 2 Afrikansk brød med krydderier, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Majsmel
2 tsk. Anis
6 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
400 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Gæren røres ud i det lunkne vand. olien tilsættes. Herefter kommes melet og krydderier i. Hold lidt af melet tilbage, mængden afhænger af hvor tørt melet er.

Dejen hæver til dobbelt størrelse.

Løftes forsigtigt ud på bordet. Skæres midt over til to brød. Herefter kommes den forsigtigt på pladen. Det er vigtigt, at der ikke æltes i dejen efter hævningen. Dejen hæver ca. 30 minutter.

Bages ved 230 grader C. alm. ovn i 30 - 40 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 121115 gange,
og udskrevet 3041 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11898 (2832 kcal)
KJ pr. Brød 5949 (1416 kcal)
Vægt ialt 1222 gram
Vægt pr. Brød 611 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 973 KJ (231 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 35.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-31 18:55:06
Hvad kan man bruge i stedet for Durummel?

  -   2009-04-10 11:17:17
Vi brugte 100 gram ekstra durummel, men dejen var stadig noget klistret, men det var ok. Brødet bagte fint, men syntes ikke det smager helt almindeligt. Vi brugte forøvrigt stødt anis.

  -   2009-03-26 10:36:52
hej jeg er lige ved at smide den Afrikanske brød ind i ovnen jeg har ikke smagt den endu men jeg tror den smager godt jeg har selv lavet brødet uden hjælp fra nogle men jeg glæder mig til at spise den dato d.27.3.

  -   2005-01-01 01:01:01
smager meget admindeligt