Rugboller med honning

Rugboller med honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1.5 l.lunken vand
50 g.gær
1 tsk.salt
2 spsk.honning
3 spsk.olivenolie
2 dl.knækkede rugkerner
400 g.rugmel
400 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen med det mel, som den nu kan tage. Lad være at bruge det hele fra starten. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time til det har nået dobbelt størrelse. Ælt herefter dejen godt igennem igen og form den til 25 boller. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min. Bages ved 225° i ca. 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 16711 gange,
og udskrevet 556 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-07 21:08:08
alt for meget vand.....

  -   2009-03-18 07:55:18
giv kernerne et opkog og lad dem afkøle. Så bliver bollerne ikke tørre og brug så kun 4 dl vand udover de 2 dl vand kernene er kogt i. Så bliver de bare rigtig gode.

  -   2008-12-20 23:01:34
Hvis man undlader de knækkede rugkerner, så skal der kun bruges ½ L vand, og de skal kun bages ca 10 min, ved 200 grader (varmluft). Super lækre boller..!! :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
½ l lunkent vand må være rigeligt. Smager ellers Ok.