Rugboller med gullerod

Rugboller med gullerod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Korianderfrø
125 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Bland lunkent vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander (kan udelades) og fintrevet gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør. Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand.

Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen.

Afkøles på en rist. Kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 18229 gange,
og udskrevet 431 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8607 (2049 kcal)
KJ pr. stk. 717 (170 kcal)
Vægt ialt 1156 gram
Vægt pr. stk. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 744 KJ (177 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-12 16:34:11
Kan man pensle med æg også?

  -   2013-02-27 13:52:14
de boller er eminente og meget nem at lave. det er ikke sidste gang jeg har lavet dem

  -   2008-01-14 20:36:22
Rigtig lækre boller, kan godt anbefales, både som brød til aftensmaden og med pålæg. Meget nemme at bage.