Rugboller med gullerod
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : Red : |
|
|
Bland lunkent vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander (kan udelades) og fintrevet gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør. Stil den til hævning i 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand. Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen. Afkøles på en rist. Kan fryses. |
|
Opskriften er vist 18286 gange,
og udskrevet 434 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Bollen - 2015-09-12 16:34:11 Kan man pensle med æg også? merete - 2013-02-27 13:52:14 de boller er eminente og meget nem at lave. det er ikke sidste gang jeg har lavet dem Jane - 2008-01-14 20:36:22 Rigtig lækre boller, kan godt anbefales, både som brød til aftensmaden og med pålæg. Meget nemme at bage. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne