Langtidshævet sødmælksfranskbrød

Langtidshævet sødmælksfranskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Langtidshævet sødmælksfranskbrød, billede 4 Langtidshævet sødmælksfranskbrød, billede 1 Langtidshævet sødmælksfranskbrød, billede 2 Langtidshævet sødmælksfranskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
20 gram Gær, frisk
6 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Blå Birkes
   
Opskrift:
Gæren smuldres i den kolde mælk, olie og sukker og piskes sammen inden melet tilsættes og æltes til en ikke for fast dej. Skålen dækkes med film og stilles i køleskabet natten over.

Dejen slås ned og formes til 2 brød som efterhæver ca. 1 time under et klæde.

Pensles med sammenpisket Æg, kan evt. drysset med Birkes.

Bages ved 200 grader C. alm ovn i 30-35 minutter, på midterste rille.

Tips:

Fordelen ved langtidshævning er at den længere tid er med til at smagen får tid til at udvikle sig samt at man får en meget fin let og porøs krumme, desuden risikere man ikke at få gærsmag i Brødet. Kan bruges ved alle Gærdeje med Hvedemel (Brød - Boller og lignende).

Hævetiden er ca. 4 Timer ved Stuetemperatur.





karakterer:
Opskriften er vist 44401 gange,
og udskrevet 1069 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14537 (3461 kcal)
KJ pr. Brød 7268 (1730 kcal)
Vægt ialt 1520 gram
Vægt pr. Brød 760 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 956 KJ (227 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu