Langtidshævet sødmælksfranskbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres i den kolde mælk, olie og sukker og piskes sammen inden melet tilsættes og æltes til en ikke for fast dej.
Skålen dækkes med film og stilles i køleskabet natten over.
Dejen slås ned og formes til 2 brød som efterhæver ca. 1 time under et klæde. Pensles med sammenpisket Æg, kan evt. drysset med Birkes. Bages ved 200 grader C. alm ovn i 30-35 minutter, på midterste rille. Tips: Fordelen ved langtidshævning er at den længere tid er med til at smagen får tid til at udvikle sig samt at man får en meget fin let og porøs krumme, desuden risikere man ikke at få gærsmag i Brødet. Kan bruges ved alle Gærdeje med Hvedemel (Brød - Boller og lignende). Hævetiden er ca. 4 Timer ved Stuetemperatur. |
|
Opskriften er vist 44401 gange,
og udskrevet 1069 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne