Sprød lammekølle med kartoffel-hvidløgspure
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Skyl persillen og hak 3/4 del.
Stil det til side.
Put resten inden i lammekøllen og luk med kødnåle eller snør den med bomuldssnor.
Gnid overfladen med halvdelen af smørret og krydr med salt, peber og provencekrydderi.
Brun køllen 20 minutter ved 225 grader. Dæmp varmen til 160 grader, hæld lidt væde ved og steg ca. 45 minutter. Riv franskbrødet og bland det med halvdelen af den hakkede persille. Tag køllen ud og hæld væden fra. Smør et lag sennep på og fordel brødkrummen ovenpå. Halver tomaterne og kom også lidt brødkrumme på dem. Tryk det godt fast og kom resten af smørret ovenpå i små ”klatter”. Skru igen op på 200 grader og steg kød og tomater til overfladen er gylden og sprød. Lad kødet trække 15 minutter inden det skæres i skiver og serveres med: Kartoffel-hvidløgsmos: skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene. Kog begge dele 30 minutter. Hæld vandet fra og pisk det til mos med et piskeris. Pisk varm mælk i til passende konsistens. Smag til med salt, peber og lidt olie og vend resten af persillen i. Serveres med evt. bønner eller salat. |
|
Opskriften er vist 10361 gange,
og udskrevet 226 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne