Limpa (svensk krydret sigtebrød)
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Oprindelsesland : Sverige Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs salt og sirup i lunkent vand og udrør gæren heri sammen med krydderier. Kom gradvist melet i og ælt dejen til den er smidig og slipper bordet let.
Form et eller flere runde (ligesom bondebrød) og sæt dem på en smurt bageplade. Hævning: tre kvarter. Sæt brødene i en 200 grader C. alm. ovn og bag dem i en time. Pensl dem med vand to gange i løbet af bagningen (gør skorpen sprød). Pensl igen, når brødet kommer ud af ovnen. Spis et varmt stykke limpa med smør og nyd den krydrede smag og sprøde skorpe uden andre forstyrrende sanseintryk. Tips: Limpa er et traditionelt gammelt svensk krydderbrød, som man laver en gang om ugen. Til en familie laver man ca. 4 brød samme dag, som så kan holde ugen ud. Det smager fortrinligt med den krydrede smag af anis og fennikel og den sprøde skorpe. |
|
Opskriften er vist 90629 gange,
og udskrevet 1226 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Lib47 - 2021-01-16 10:18:44 Er der fejl i opskriften? Jeg kunne kun bruge 400 g mel. Meget massivt og tungt. Brugte vandsprøjtemetoden, der virkede fint anonym - 2019-07-16 15:32:04 Lige lovlig sprød i skorpen Tina - 2011-06-28 14:15:38 Her plejer vi at pensle med kaffe blandet med sirup, det er rigtig godt :) Per - 2009-10-24 17:14:45 Brug vandforstøver i stedet for at pensle med vand Per - 2009-10-20 10:07:15 Farfars Halvfina var handelsnavnet for det svenske limpa |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne