Gulerodsbrød med valnøddekerner

Gulerodsbrød med valnøddekerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.hvedemel
50 g.gær
6 dl.vand
250 g.revne gulerødder
200 g.valnøddekerner
3 tsk.havsalt
 
 Pynt:
 sammen pisket æg
 
Opskrift:
Valnøddekerner piskes let over svag varme på en tør pande, afkøles og hakkes groft. Gulerødderne rengøres og rives fint. Gæren udrøres i håndvarmt vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er ensartet. Stilles til hævning et lunt sted - til dobbelt størrelse ca. 1 time. Dejen slåes sammen, deles i tre lige store stykker, som formes til kugler, der hviler 3-5 minutter. dejkuglerne trykkes flade og formes til brød, der lægges på en smurt bageplade. Efterhæver et lunt sted, til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Pensles med sammen pisket æg og ridses på skrå. Bages på nederste rille i en 200 grader varm ovn i 30 - 40 minutter





karakterer:
Opskriften er vist 10474 gange,
og udskrevet 407 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
valnøddekerner er i et ord

  -   2005-01-01 01:01:01
og det er sammenpisket også

  -   2005-01-01 01:01:01
valnøddekerner er i et ord